dinsdag 31 december 2013

Don Jon (2013)


Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Joseph Gordon-Levitt
met Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson en Julianne Moore
Don Jon (Joseph Gordon-Levitt) is verslaafd aan porno en een echte player. Hij heeft nooit problemen gehad om een mooie vrouw te scoren, totdat hij Barbra (Scarlett Johansson) ontmoet. Barbra is een idealistische vrouw, die op zoek is naar de ware. Jons passie voor Barbra dwingt hem om een oogje dicht te knijpen ten opzichte van hun verschillen. Dat is totdat hij Esther (Julianne Moore) ontmoet, een vrouw die hem beter begrijpt dan hij zelf.



Hot Shots Part Deux (1993)


Verenigde Staten
Komedie
87 minuten

geregisseerd door Jim Abrahams
met Charlie Sheen, Valeria Golino en Lloyd Bridges
 
Na alle avonturen in Hot Shots heeft Topper Harley (Sheen) zich teruggetrokken om bij een klooster als klusjesman te gaan werken. Hij wordt gevraagd voor een geheime missie waar hij het reddingsteam moet redden dat het reddingsteam ging redden dat krijgsgevangenen van de Golfoorlog moest gaan redden. Met een grote knipoog naar o.a. Rambo en Commando gaat Topper de uitdaging aan, geholpen door de president, waar enkele schroefjes flink bij loszitten.



Smoorverliefd (2013)


Nederland
Komedie / Romantiek
95 minuten

geregisseerd door Hilde Van Mieghem
met Susan Visser, Rik Launspach en Anna Drijver
 
De film zoomt in op de roerige romantiek in de levens van vier vrouwen in Den Haag. Tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Anna maken er onder een Haags dak samen gezellig een potje van. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer in een wereld vol prille verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefdes.



Runner Runner (2013)


Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Brad Furman
met Justin Timberlake, Ben Affleck en Gemma Arterton
 
Richie Furst (Justin Timberlake) is een student aan de Princeton-universiteit. Hij verliest via een online pokerspel echter al zijn collegegeld. Wanneer hij ontdekt dat de site beheerd wordt vanop een verlaten eiland, besluit hij de corrupte eigenaar Ivan Block (Ben Affleck) te confronteren. Hij laat zich echter verleiden om de beschermeling en de rechterhand van Ivan te worden. Wanneer een FBI-agent Ivan probeert te arresteren door Richie voor zijn kar te spannen, bereikt hun relatie het kookpunt.


maandag 30 december 2013

I Spit On Your Grave 2 (2013)


Verenigde Staten
Horror / Thriller
106 minuten

geregisseerd door Steven R. Monroe 
met Jemma Dallender, Joe Absolom en Yavor Baharov
De mooie Katie is net verhuisd naar New York waar ze, net als vele andere knappe vrouwen, het probeert te maken als model. Maar wat begint als een onschuldige en simpele fotoshoot verandert al snel in een verontrustende situatie. Verkracht, gemarteld en ontvoerd naar een vreemd land, wordt Jessica levend begraven en voor dood achtergelaten. Tegen alle verwachtingen in weet ze echter te ontsnappen en nu zint ze op wraak.


Spijt (2013)


Nederland
Drama
95 minuten

geregisseerd door Dave Schram
met Stefan Collier, Robin Boissevain en Dorus Witte

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in. Hij heeft een hekel aan dikke Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Als de klas weer eens dubbel ligt, lacht hij zelf mee. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen.


zondag 29 december 2013

Howard The Duck (1986)


Verenigde Staten
Sciencefiction / Komedie
110 minuten

geregisseerd door Willard Huyck
met Lea Thompson, Jeffrey Jones en de stem van Chip Zien.
Een wetenschappelijk experiment brengt buitenaards leven naar de Aarde. De eerste hiervan is de sigaarrokende eend Howard. Een paar kinderen proberen hem weg te houden van de hebberige wetenschappers, en hem terug naar zijn planeet te helpen. Maar dan arriveert er een veel minder vriendelijk wezen...


Slaughter (2009)


Verenigde Staten
Horror
96 minuten

geregisseerd door Stewart Hopewell
met Antonia Bernath, Lucy Holt en Craig Robert Young

Faith denkt dat ze haar leven vol geweld en misbruik achter zich kan laten als ze op de familieboerderij bij Lola intrekt. Iedere avond als ze uitgaan neemt Lola een man mee naar huis. Maar als Faith erachter komt dat geen van deze mannen de boerderij meer levend verlaat, lijkt het er op dat Lola's familie niet alleen varkens slacht in het slachthuis...


Rain Man 1988


Verenigde Staten
Drama / Komedie
133 minuten

geregisseerd door Barry Levinson
met Dustin Hoffman, Tom Cruise en Valeria Golino

Als de vader van de yuppie Charlie overlijdt, erft hij een oldtimer en een rozentuin. Hij komt tevens tot de ontdekking dat hij nog een broer heeft. Raymond is autistisch, maar is wel in staat om ingewikkelde wiskundige vraagstukken op te lossen. Hun vader heeft al zijn geld achter gelaten aan Raymond, terwijl die totaal geen idee heeft waar geld voor dient. Charlie is woedend en ontvoert Raymond uit zijn verzorgtehuis. Hij wil hem meenemen naar Los Angeles, maar Raymond weigert te reizen met een vliegtuig en dus zijn ze gedwongen om per auto te reizen. Wat volgt is een lange rit waarbij de twee elkaar leren te waarderen.


Videodrome (1983)


Canada
Horror / Sciencefiction
87 minuten / 89 minuten (director's cut)
geregisseerd door David Cronenberg
met James Woods, Deborah Harry en Sonja Smits
Videopiraat Max Renn runt een eigen kanaal en zoekt nieuw materiaal voor zijn show. Hij ontdekt een snuffmovie-kanaal genaamd Videodrome. Zijn vriendin doet auditie en wanneer hij haar ziet op tv krijgt hij hallucinaties. Dit heeft tevens transformaties tot gevolg.


Dances With Wolves (1990)


Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Western
181 minuten / 236 minuten (director's cut)
geregisseerd door Kevin Costner
met Kevin Costner, Mary McDonnell en Graham Greene
Lt. John Dunbar wordt als held onthaald nadat hij per ongeluk de troepen van de Unie naar een overwinning leidt in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij vraagt om een positie in het westen, maar hij vindt een verlaten plek. Al snel komt hij er achter dat hij daar niet alleen is: hij ontmoet een wolf en een indiaanse stam. Hij raakt bevriend met de indianen, en ontmoet een blanke vrouw die opgegroeid is bij de indianen.


Batman Begins (2005)


Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Misdaad
140 minuten
geregisseerd door Christopher Nolan
met Christian Bale, Michael Caine en Morgan Freeman
De kleine jongen Bruce Wayne (Christian Bale) zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon (Gary Oldman) zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...


Akira (1988)


Japan
Animatie / Sciencefiction
124 minuten
geregisseerd door Katsuhiro Ôtomo
met de stemmen van Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki en Mami Koyama
Kaneda (Iwata) is de leider van een Motorbende in Neo-Tokio. Tetsuo (Sasaki) is één van de bendeleden en is altijd de benjamin geweest, die onder bescherming van Kaneda staat. Als Tetsuo wordt gearresteerd, wordt hij als proefkonijn gebruikt voor een militair experiment, waardoor hij ongelooflijke krachten krijgt. Tetsuo kan zijn krachten niet in bedwang houden en slaat volledig door. Kaneda is de enige die hem nog kan tegenhouden.


The Dark Knight (2008)


Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Misdaad
152 minuten
geregisseerd door Christopher Nolan
met Christian Bale, Heath Ledger en Gary Oldman
Bruce Wayne, alias Batman (Christian Bale), en Lt. James Gordon (Gary Oldman) bundelen hun krachten met de nieuw aangewezen Officier van Justitie Harvey Dent (Aaron Eckhart). Samen proberen zij de chaos tegen te gaan die Gotham momenteel teistert, veroorzaakt door niemand minder dan Batmans ergste vijand, The Joker (Heath Ledger): een meedogenloze moordenaar met een vreemd soort humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde.


Hitlerjunge Salomon (1990)


Duitsland / Frankrijk / Polen
Drama / Oorlog
112 minuten
geregisseerd door Agnieszka Holland
met Marco Hofschneider, René Hofschneider en Julie Delpy
Een joodse Duitse jongen probeert tussen 1938 en 1945 te overleven door zijn achtergrond te verbergen en zich feilloos aan te passen aan zijn omstandigheden - aanvankelijk in een communistisch weeshuis, vervolgens als lid van de Hitlerjugend. De jongen, die voor de oorlog er nog van droomde een ster als Clark Gable te worden, is gedwongen te acteren in een cruciale levensfase waarin adolescenten sowieso worstelen met hun identiteit. Hij zal zich daar jaren in zijn rol als volmaakte, kleine nazi schikken, hoewel hij nooit zijn diepgewortelde Joodse achtergrond opgeeft.


De Aanslag (1986)


Nederland
Oorlog / Drama
144 minuten
geregisseerd door Fons Rademakers
met Derek de Lint, Monique van de Ven en Marc van Uchelen
De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn einde. Bij een verzetsdaad wordt een NSB'er doodgeschoten. Het dode lichaam wordt door de buren van de 12-jarig Anton Steenwijk voor zijn huis neergelegd. Bij de daaropvolgende wraakactie is de jongen getuige van de dood van zijn ouders en broer. De traumatische gebeurtenis zal Anton nooit meer loslaten. Ook niet wanneer hij inmiddels arts is en trouwt met een vrouw die het evenbeeld is van de vrouw die hij in de dodelijke nacht ontmoette in de gevangenis. De aanslag blijft als een rode draad door zijn leven lopen. Zo ontmoet Anton tijdens relletjes in Amsterdam in verband met de Hongaarse opstand in 1956 de zoon van de vermoorde NSB'er. Tien jaar daarna loopt hij de verzetsman tegen het lijf die de daad pleegde. De ontknoping van het verleden komt wanneer hij in 1983 zijn oude buurmeisje ontmoet. Zij vertelt Anton waarom het lichaam van de doodgeschoten NSB'er destijds in zijn voortuin belandde. Is daarmee de cirkel rond en kan Anton eindelijk berusten in wat er gebeurde?


Taxi Driver (1976)


Verenigde Staten
Drama / Misdaad
113 minuten
geregisseerd door Martin Scorsese
met Robert De Niro, Jodie Foster en Cybill Shepherd
De oorlogsveteraan Travis Bickle werkt als taxichauffeur. Hij is een eenzame man die geobsedeerd is door pornografie en geweld. Zijn leven gaat steeds verder neerwaarts, en hij verliest zichzelf langzaam in zijn paranoia. Hij raakt steeds verder geïrriteerd door het tuig dat er 's nachts over straat loopt, en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij in actie komt.


Romance (1999)


Frankrijk
Drama / Erotiek
95 minuten
geregisseerd door Catherine Breillat
met Caroline Ducey, Sagamore Stévenin en Rocco Siffredi
Marie woont samen met Paul, maar hij heeft na een paar maanden geen behoefte meer om met haar te vrijen, al flirt hij met menige andere vrouw. Marie houdt oprecht van Paul, maar ze heeft ook een grote behoefte aan seks. Ze gaat haar heil buiten de deur zoeken en pikt in een café de latin lover Paolo op. De seks met hem is goed, maar ze weet dat ze nooit van hem zal kunnen houden. Met haar baas begint ze een voorzichtige sm-verhouding. Zo loopt ze langzaam maar zeker het risico verder te gaan dan wat acceptabel wordt gevonden.

 

Retreat (2011)


Verenigd Koninkrijk
Thriller
90 minuten
geregisseerd door Carl Tibbetts
met Cillian Murphy, Thandie Newton en Jamie Bell
In een laatste poging om hun huwelijk te redden vestigen Martin en Kate Badenoch zich op het prachtige onbewoonde eiland Dinnish in het Verenigd Koninkrijk, een plek waar ze ooit een romantische vakantie doorgebracht hebben. Op een dag spoelt na een hevige storm een Amerikaanse soldaat aan op het strand, die een beschermend pak tegen biologische wapens draagt. Communicatie met het vasteland is niet meer mogelijk. De soldaat brengt het nieuws dat er een catastrofale ramp heeft plaatsgevonden en iedereen is gedood door een virus dat zich door de lucht verspreidt. Maar wie is deze soldaat?


Perfume The Story of a Murderer (2006)


Duitsland / Frankrijk / Spanje / Verenigde Staten
Misdaad / Drama
147 minuten
geregisseerd door Tom Tykwer
met Ben Whishaw, Dustin Hoffman en Alan Rickman
Op een armoedige markt in het achttiende eeuwse Parijs wordt Jean-Baptiste Grenouille geboren. Hij bezit een zeer bijzondere gave: een ongelooflijk gevoel voor reuk. Als hij opgroeit maakt hij zich volledig meester van de reuk, door alle geuren in Parijs te ontcijferen en leerling te worden van een beroemd parfum-ontwikkelaar. Toch is Jean-Baptiste nog niet tevreden, en hij raakt geobsedeerd door het 'vangen' van bepaalde geuren zoals die van vers hout. Dan ruikt hij op een dag een heel bijzondere geur...die van een prachtige jonge maagd...


Hellraiser Revelations (2011)


Verenigde Staten
Horror
75 minuten
geregisseerd door Víctor García
met Steven Brand, Nick Eversman en Jay Gillespie
Pinhead is terug in zijn kamer van zielloze lekkernijen. Hij dacht dat hij twee bereidwillige deelnemers had gevonden in Nico en Steven. Maar Nico wil er uit stappen en besluit dat een familielid van Steven als een goede ruilhandel kan fungeren.


Deep End (1970)


Verenigd Koninkrijk / West-Duitsland
Drama
90 minuten
geregisseerd door Jerzy Skolimowski
met Jane Asher, John Moulder-Brown en Karl Michael Vogler
Een jongen uit de lagere klasse uit Londen komt van school af en kan geen werk vinden, tot op een dag een vacature vrij komt als badmeester in de rijke buurt van Londen. Hij wordt verliefd op een oudere vrouw met wie hij in een badhuis werkt, maar zijn liefde wordt niet beantwoord.


Hatchet 2 (2010)


Verenigde Staten
Horror / Komedie
89 minuten
geregisseerd door Adam Green
met Danielle Harris, Tony Todd en Kane Hodder
Marybeth wist te ontsnappen uit de klauwen van de gestoorde moordenaar Victor Crowley en ontdekt de waarheid over zijn vloek. Ze besluit terug te keren naar het beruchte moeras in New Orleans om namens haar familie Victor voor eens en altijd uit de weg te ruimen.


zaterdag 28 december 2013

Tomb Raider The Cradle Of Life (2003)


Verenigde Staten / Duitsland / Japan / Verenigd Koninkrijk
Actie / Avontuur
117 minuten
geregisseerd door Jan de Bont
met Angelina Jolie, Gerard Butler en Noah Taylor
In het tweede deel van Tomb Raider moet Lara Croft (Angelina Jolie) op zoek naar een tempel waar een sleutel te vinden is tot "Pandora's Box". Als deze "box" geopend wordt, kan deze een kracht loslaten die miljoenen mensen hun levens kan ontnemen. Lara moet deze sleutel en 'box' eerder vinden dan Chen Lo, hoofd van een Chinees misdaadsyndicaat, die "Pandora's Box" wil vinden, en dan wil verkopen aan de hoogste bieder.


United (2011)


Verenigd Koninkrijk
Drama
90 minuten
geregisseerd door James Strong
met David Tennant, Jack O'Connell en Sam Claflin
De legendarische Manchester United 'Busby Babes' vormden het jongste team dat ooit het Engelse voetbalkampioenschap won. De wereld lag aan hun voeten, tot het fatale vliegtuigongeluk op 6 februari 1958 in München waarbij 22 slachtoffers vielen, waaronder acht van hen. Terwijl de voetbalwereld wereldwijd in rouw was, toonde zowel de stad als de voetbalclub zich veerkrachtig. Ze bouwden het team opnieuw op en brachten daarmee hoop voor de overlevenden, hun families en de gemeenschap die de verschrikkelijke tragedie probeerden te verwerken.


United 93 (2006)


Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten
Drama / Misdaad
111 minuten
geregisseerd door Paul Greengrass
met Christian Clemenson, Trish Gates en David Rasche
De film gaat over United Airlines vlucht 93 van 11 september 2001 die door terroristen werd overgenomen. De passagiers kwamen er door gesprekken op hun mobiele telefoons achter dat andere vliegtuigen al in de torens van het WTC waren gevlogen en dat hun vliegtuig op weg was naar Washington D.C. De film laat zien hoe de passagiers besloten in opstand te komen tegen de kapers in een wanhopige poging te voorkomen dat het vliegtuig zou neerstorten.


White Irish Drinkers (2010)


Verenigde Staten
Drama
109 minuten
geregisseerd door John Gray
met Stephen Lang, Karen Allen en Peter Riegert
Het Bay Ridge gebied in Brooklyn, 1975, is een wijk van de werkende klasse en arme gezinnen met een maatschappelijke code die eventuele aspiraties om de wijk te verlaten ontmoedigt. De twee broers Danny en Brian durven te dromen over een leven elders. Maar hun redenen om te vertrekken en de manier waarop staan lijnrecht tegenover elkaar, waardoor ze hun hele familie en mogelijk elkaar kapot zullen maken.


Hostel Part 2 (2007)


Verenigde Staten
Horror
93 minuten
geregisseerd door Eli Roth
met Lauren German, Roger Bart en Bijou Phillips
Drie Amerikaanse studentes studeren aan de kunstacademie in Rome. Ze besluiten een weekendreisje te maken en komen onderweg een prachtige dame tegen, die bij hen in de klas model heeft gestaan, en ook een tripje maakt. Ze nodigt de drie uit met haar mee te gaan, maar van een ontspannen reisje blijkt al snel geen sprake meer te zijn...


Hostel (2005)


Verenigde Staten
Horror
95 minuten
geregisseerd door Eli Roth
met Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson
Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.


The Woman (2011)


Verenigde Staten
Horror / Drama
104 minuten
geregisseerd door Lucky McKee
met Pollyanna McIntosh, Sean Bridgers en Angela Bettis
Vervolg op Offspring (2009). Christopher Cleek (Sean Bridgers) treft bij het jagen een verwilderde, vrouwelijke kannibaal (Pollyanna McIntosh) in de bossen rondom hun afgelegen huis. Prompt licht hij zijn familie in de volgende dag een verrassing voor ze te zullen hebben... vastgebonden in de schuur achter hun huis. Het blijkt dat Christopher de wilde vrouw met harde hand wil heropvoeden. De rest van het gezin schikt zich, zo lang ze kunnen.


Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011)


Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
130 minuten
geregisseerd door David Yates
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint
Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter (Daniel Radcliffe) dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson). Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister (Ralph Fiennes) zal plaatsvinden. Zal het Harry lukken om Voldemort weer sterfelijk te maken en hem voorgoed te verslaan?


Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 (2010)


Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
146 minuten
geregisseerd door David Yates
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint
Heel Groot-Brittanië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts ontsterfelijkheid garanderen. In de eerste helft van J.K. Rowling's laatste boek zal Harry zich bevinden in de duisterste gevaren, de meest epische avonturen en de diepste geheimen, waarvan er één hem in zijn ban zal houden: een oude legende, de Relieken van de Dood.


Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)


Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
153 minuten
geregisseerd door David Yates
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint
Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.


Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)


Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
138 minuten
geregisseerd door David Yates
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint
Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.



Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)


 Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
157 minuten
geregisseerd door Mike Newell
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint
Harry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermelien naar het WK Zwerkbal. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld paradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden, maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Zweinstein is er een ander evenement; het Toverschool Toernooi. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool Trofee te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Vuurbeker gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Carlo Kannewasser van Zweinstein. Echter, de Vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...


Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)


Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
141 minuten
geregisseerd door Alfonso Cuarón
met Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson
Het is Harry's derde jaar op Zweinstein. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Zwarts, is ontsnapt uit de Azkaban-gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Zweinstein zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Zwarts, en zijn connecties met Harry's familie.