donderdag 8 mei 2014

Get Carter (2000)



Verenigde Staten
Misdaad / Actie
102 minuten

geregisseerd door Stephen Kay
met Sylvester Stallone, Mickey Rourke en Rachael Leigh Cook
 
Jack Carter, een "klusjesman" voor de mafia, reist vanuit Las Vegas naar zijn geboorteplaats Seattle om de begrafenis van zijn broer bij te wonen. Hij realiseert zich dat zijn dood geen ongeluk was, maar moord. Hij besluit de verantwoordelijken hiervoor op te zoeken. Remake van de gelijknamige film uit 1971.







Get Carter (1971)






Verenigd Koninkrijk
Misdaad / Drama
112 minuten

geregisseerd door Mike Hodges
met Michael Caine, Ian Hendry en Britt Ekland
 
Londense gangster Jack Carter reist naar Newcastle voor de begrafenis van zijn broer. Hij begint te geloven dat zijn broers dood geen ongeluk was en gaat op onderzoek uit in een wereld van bedrog, doofpotzaken en gevaarlijke vijanden.


Echoes From The Dead (2013)



Zweden
Drama / Mystery
95 minuten


geregisseerd door Daniel Alfredson
met Lena Endre, Tord Peterson en Björn Andersson
 
Op een grijze Septemberdag in 1973, op een eiland net voor de kust van Zweden, loopt de vijfjarige Jens Davidsson de mist in en verdwijnt. Geen spoor is ooit gevonden. Twintig jaar later krijgt zijn moeder Julia een telefoontje van haar vader: hij heeft een pakketje ontvangen met daarin één van Jens' sandaaltjes die hij de dag van de verdwijning droeg. Met een handvol aanwijzingen gaat Julia met haar vader op onderzoek uit. Sporen leiden terug naar Nils Kant, een seriemoordenaar die in de jaren zestig het eiland ontvlucht is en zou zijn gestorven. De meeslepende zoektocht leidt tot een onverwachte, schokkende ontknoping.


Dracula The Dark Prince (2013)






Verenigde Staten
Actie / Fantasy
95 minuten

geregisseerd door Pearry Reginald Teo
met Luke Roberts, Jon Voight en Kelly Wenham
 
In zijn zoektocht naar de Lightbringer (een zwaard van de legendarische Azor Ahai) kruist Dracula het pad van een mooie kruisvaarder. Ze heet Alina en vertoont een opmerkelijke gelijkenis met zijn vermoorde bruid. Wanneer Dracula een blik op haar werpt is hij onmiddellijk onder de indruk. Kan Alina de reïncarnatie zijn van zijn lang overleden geliefde? Dracula ontvoert Alina en brengt haar naar zijn kasteel, waar hij hoopt haar hart voor zich te winnen.


Dom Hemingway (2013)






Verenigd Koninkrijk
Komedie / Misdaad
93 minuten

geregisseerd door Richard Shepard
met Emilia Clarke, Jude Law en Richard E. Grant
 
Dom Hemingway (Jude Law) is grappig, profaan, gevaarlijk, opvliegend en een expert in het kraken van kluizen. Nadat hij twaalf jaar in de gevangenis heeft doorgebracht wordt hij weer teruggeplaatst in de maatschappij. Terug in de straten van Londen heeft hij maar één doel, het terughalen van wat hij verschuldigd is omdat hij twaalf jaar lang zijn mond heeft gehouden.


City By The Sea (2002)






Verenigde Staten
Misdaad / Drama
108 minuten

geregisseerd door Michael Caton-Jones
met Robert De Niro, Frances McDormand en James Franco
 
Vincent LaMarca is een gerespecteerd politieagent uit Manhattan, die terugkeert naar de buurt waar hij opgroeide - Long Beach in New York - voor het onderzoek naar de moord op de beruchte drugdealer Picasso. LaMarca is echter met stomheid geslagen wanneer hij ontdekt dat de hoofdverdachte in de zaak zijn drugsverslaafde zoon Joey blijkt te zijn. De rechercheur heeft zijn zoon in jaren niet meer gezien of gehoord. Zijn pijnlijke scheiding van Joeys moeder zorgde al die tijd immers voor een onoverbrugbare kloof. Zodra zijn oversten ontdekken dat LaMarca een persoonlijke relatie heeft met de vermoedelijke moordenaar van Picasso, wordt hij van de zaak gehaald. Maar de agent kan niet machteloos toekijken en hij gaat zelf op zoek naar Joey.


Chances Are (1989)






Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
108 minuten

geregisseerd door Emile Ardolino
met Robert Downey Jr., Cybill Shepard en Mary Stuart Masterson
 
Louie Jeffries is gelukkig getrouwd met Corinne. Bij de viering van hun eerste trouwdag komt Louie te overlijden. Hij reincarneert als Alex Finch, en twintig jaar later brengt het toeval Alex en Louie's dochter, Miranda, samen. Pas wanneer Miranda Alex voorstelt aan haar moeder (Corinne) komen de herinneringen van zijn vorige leven boven.


The Canyons (2013)






Verenigde Staten
Thriller
95 minuten

geregisseerd door Paul Schrader
met Lindsay Lohan, James Deen en Amanda Brooks
 
'The Canyons' volgt een groep glamoureuze probleemjongeren in Hollywood. Christian, een manipulatieve jongen met geld en macht is een filmproducent die ervan houdt om zijn eigen seksuele trio's te filmen. Zijn vriendin Tara (Lindsay Lohan) is een voormalig model die haar trots aan de kant heeft gezet en zich laat gebruiken door Christian...


Blood Ties (2013)



Frankrijk / Verenigde Staten
Misdaad / Drama
144 minuten

geregisseerd door Guillaume Canet
met Clive Owen, Billy Crudup en Mila Kunis
 
Het verhaal speelt zich af in de New Yorkse maffiawereld tijdens de jaren ’70 en volgt twee broers die elk aan de andere kant van de wet staan. De jongste van de twee (Crudup) is een politieagent terwijl de oudste (Owen) net voorwaardelijk is vrijgelaten. Alhoewel de oudste broer alle mogelijke moeite doet om uit zijn vroegere milieu weg te blijven, wordt hij gedwongen naar de onderwereld terug te keren om zijn jongere broer te helpen. Om de zaken nog wat moeilijker te maken is de jongste broer ook nog eens verliefd op de vrouw van een misdadiger die door zijn toedoen achter de tralies zit.


A Haunting at Silver Falls (2013)


Verenigde Staten
Thriller / Horror
96 minuten

geregisseerd door Brett Donowho
met Erick Avari, Steve Bacic en James C. Burns
 
Het kleine stadje Silver Falls wordt geteisterd door een reeks van onverklaarbare sterfgevallen. Wanneer het weesmeisje Jordan (Alix Elizabeth Gitter) in het stadje arriveert, wordt ze achtervolgd door de geest van een vermoord meisje. Vervolgens ontdekt ze de schokkende waarheid achter de moord. Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.



zaterdag 29 maart 2014

You May Not Kiss The Bride (2011)






Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
92 minuten

geregisseerd door Rob Hedden
met Dave Annable, Katharine McPhee en Rob Schneider
 
Bryan Lighthouse is een fotograaf van huisdieren in Chicago. Per ongeluk verminkt hij de kat van de vrouw van een Kroatische gangster. Als alternatief om voor de haaien gegooid te worden wordt hij gedwongen om te trouwen met hun dochter Masha zodat zij legaal in het land kan blijven.


The Lady From Shanghai (1947)



Verenigde Staten
Misdaad / Film noir
87 minuten

geregisseerd door Orson Welles
met Rita Hayworth, Orson Welles en Glenn Anders
 
Michael O'Hara (Orson Welles) monstert, tegen beter weten in, aan als bootsman op het jacht van Arthur Bannister, dat richting San Fransisco vaart. Onderweg pikken ze Grisby op, Bannister's zakencompagnon. De vrouw van Bannister, Elsa (Rita Hayworth), lijkt Michael leuker te vinden dan haar eigen man. Nadat ze in Sausalito zijn aangemeerd, gaat Michael akkoord met een plan van Grisby wat verstrekkende gevolgen zal hebben.


Somewhere In Time (1980)


 Verenigde Staten
Romantiek / Drama
103 minuten

geregisseerd door Jeannot Szwarc
met Christopher Reeve, Jane Seymour en Christopher Plummer

Toneelschrijver in spe Richard Collier ontmoet tijdens zijn afstudeeropvoering een oude vrouw die hem een horloge kado geeft en fluistert: 'kom bij me terug'. Jaren later, onder invloed van een writer's block, logeert hij in een oud hotel waar hij in een vitrine een 70 jaar oude foto van een mooie jonge vrouw ziet. Op slag verliefd achterhaalt hij haar identiteit en komt tot de schokkende ontdekking dat hij haar eerder ontmoet heeft.

Mandela : Long Walk To Freedom (2013)






Verenigd Koninkrijk / Zuid-Afrika
Drama
141 minuten

geregisseerd door Justin Chadwick
met Idris Elba, Naomie Harris en Gys de Villiers
 
Dit is het verhaal van Nelson Mandela's buitengewone levensloop, vanaf zijn jeugdjaren in een boerendorpje, over zijn ruim 27 jaar durende gevangenschap op Robbeneiland tot zijn inhuldiging als de eerste democratisch verkozen president van Zuid-Afrika. Mandela is het verhaal van een gewone man die de uitdagingen van zijn tijd niet uit de weg ging en triomfeerde - een intiem portret over een modern icoon.


A History Of Violence (2005)


Verenigde Staten / Duitsland
Thriller / Drama
96 minuten

geregisseerd door David Cronenberg
met Viggo Mortensen, Ed Harris en Maria Bello
 
Tom Stall (Viggo Mortensen) leidt een rustig leventje met zijn echtgenote Edie (Maria Bello) en hun twee kinderen in een kleine stad in de Verenigde Staten. Een onverwacht en bloederig incident in zijn restaurant zet hem plotseling in de schijnwerpers. Hij krijgt als "held" veel aandacht in de media en dat wekt de belangstelling van een aantal beruchte criminelen. Zij menen in hem een oude gangster te herkennen, die jaren geleden spoorloos verdween, en met wie ze nog een appeltje te schillen hebben. Tom zegt niet te weten waar ze het over hebben. Als de criminelen de druk opvoeren, stijgt de spanning, ook in Toms gezin. Is hij wel de vredelievende echtgenoot en vader die zij kennen?


Paranormal Activity : The Marked Ones (2014)






Verenigde Staten
Horror
84 minuten

geregisseerd door Christopher Landon
met Molly Ephraim, Richard Cabral en Crystal Santos
Na de dood van zijn buurvrouw, begint Jesse rare en vreemde dingen mee te maken, die niet zomaar te verklaren zijn. Het duurt niet lang tot hij ontdekt dat hij gebrandmerkt is, door een demonische entiteit. Het is een kwestie van tijd, voor hij helemaal onder de invloed van deze entiteit zal zijn....


The King Of Comedy (1983)






Verenigde Staten
Komedie / Drama
109 minuten

geregisseerd door Martin Scorsese
met Robert De Niro, Jerry Lewis en Sandra Bernhard
 
Komiek Rupert Pupkin koestert een grote droom: hij wil koste wat het kost een gastoptreden versieren in de talkshow van zijn idool Jerry Langford. Daarom probeert hij steeds in contact te komen met hem, doch de man wijst hem steevast af omdat hij niet in hem gelooft. Om zijn droom te verwezenlijken zal Pupkin echter tot het uiterste gaan. Samen met collega-fan Masha vat hij het plan op om Langford te ontvoeren en zo zijn zin te krijgen. Als losgeld eist Pupkin een optreden in Jerry's show.


The Secret Life Of Walter Mitty (2013)






Verenigde Staten
Avontuur / Komedie
114 minuten

geregisseerd door Ben Stiller
met Ben Stiller, Adam Scott en Kristen Wiig
 
Het verhaal volgt Walter Mitty (Ben Stiller), een foto editor die werkt voor LIFE Magazine. Dagelijks wordt hij getreiterd door zijn collega’s omdat hij constant zit te dagdromen achter zijn bureau. Dit weerhoudt hem er ook van om de vrouw van zijn dromen aan te spreken, die toevallig ook werkzaam is bij LIFE Magazine (gespeeld door Kristen Wiig). Walter krijgt een kans om zichzelf te bewijzen als het negatief van een belangrijke foto verloren gaat en hij deze terug moet zien te vinden.


donderdag 27 maart 2014

What Maisie Knew (2012)






Verenigde Staten
Drama
93 minuten

geregisseerd door Scott McGehee en David Siegel
met Alexander Skarsgård, Julianne Moore en Steve Coogan
 
De zevenjarige Maisie is de speelbal in een voogdijzaak tussen haar moeder Susanna, een oude rockster, en haar vader Beale, een belangrijke kunsthandelaar. In een poging om de strijd om de voogdij te winnen trouwt Beale met Maisie's oppas Margo, waarna op haar beurt Susanne trouwt met de lokale barman Lincoln. Op die manier worden Margo en Lincoln gedwongen deel uit te maken van deze onderlinge vete en krijgen ze sympathie voor Maisie's positie, en uiteindelijk voor elkaar.


Boy (2010)






Nieuw-Zeeland
Komedie / Drama
87 minuten

geregisseerd door Taika Waititi
met James Rolleston, Taika Cohen en Te Aho Aho Eketone-Whitu
 
Het is 1984, en Michael Jackson is de king of pop. Zelfs in Waihau Bay, Nieuw-Zeeland. Boy, een elfjarige jongen, woont op de boerderij van zijn oma met zijn jongere broer, Rocky (die denkt dat hij magische krachten bezit). Niet lang nadat zijn oma voor een week vertrekt, verschijnt Boy zijn vader, Alamein, uit het niets. Omdat hij een heroïsche versie van zijn vader had verzonnen, komt Boy erachter hoe zijn vader echt is. Die is namelijk alleen maar teruggekeerd om een zak met geld op te graven dat hij verstopt had na een overval.


Verliefd Op Ibiza (2013)






Nederland
Romantiek / Komedie
111 minuten

geregisseerd door Johan Nijenhuis
met Jan Kooijman, Gigi Ravelli en Sanne Vogel
 
Ibiza is het partyeiland bij uitstek. De witte stranden, blauwe zee, grote clubs, beroemde DJ’s en mooie mensen hebben een aantrekkingskracht op iedereen. De film gaat over elf mensen, in vier verhaallijnen op één eiland. Iedere bezoeker komt met zijn eigen reden naar het partyeiland. Maar alle verhalen komen onverwachts samen als Armin van Buuren komt draaien op het eiland.


The Seasoning House (2012)






Verenigd Koninkrijk
Horror / Thriller
89 minuten

geregisseerd door Paul Hyett
met Anna Walton, Sean Pertwee en Sean Cronin
 
In een bordeel in de Balkan worden meisjes, die ontvoerd worden door soldaten in de door de oorlog verscheurde gebieden, geprostitueerd voor militairen en burgers. Het doofstomme weesmeisje Angel (Robin Day) werkt er als slaaf om voor de gevangenen te zorgen. Maar buiten medeweten van haar ontvoerders kruipt ze door de wanden en kruipruimtes van het huis, om een ontsnapping voor te bereiden...


Second in Command (2006)






Verenigde Staten / Roemenië
Actie
91 minuten

geregisseerd door Simon Fellows
met Jean-Claude van Damme, Julie Cox en William Tapley
 
Sam Keenan is een beambte die uitgekozen is als 2de bevelhebber voor de ambassadeur van de V.S. bij een Amerikaanse ambassade in een kleine, turbulente Oost-Europese natie. Wanneer plaatselijke organisaties een staatsgreep proberen te plegen, neemt het hoofd van de natie toevlucht in de ambassade. Vervolgens wordt de ambassade door de goed bewapende organisaties aangevallen. Door deze aanval wordt de ambassadeur van de V.S. vermoord. Nu is het aan Keenan en het kleine leger van de ambassade, bestaande uit mariniers van de V.S., om de aanvallers te weren.


Forbidden Ground (2013)





Australië
Actie / Oorlog
95 minuten


geregisseerd door Johan Earl en Adrian Powers
met Johan Earl, Tim Pocock en Martin Copping
 
Als een geallieerde aanval op de Duitse stellingen in 1916 dramatisch faalt, strandt sergeant-majoor Arthur Wilkins (Johan Earl) in het niemandsland tussen de loopgraven aan het westelijk front. Samen met twee andere soldaten die de veldslag hebben overleefd probeert hij zich een weg te banen door het onherbergzame Franse landschap. Het duurt echter niet lang voordat vijandige troepen hen op het spoor komen, en terwijl ze worden omgeven door het helse kabaal van explosies en machinegeweren beginnen de spanningen tussen het trio op te lopen.


Syrup (2013)






Verenigde Staten
Drama / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Aram Rappaport
met Amber Heard, Kellan Lutz en Shiloh Fernandez
 
Scat (Shiloh Fernandez) heeft het idee om een nieuwe frisdrank op de markt te brengen onder de naam Fukk Cola. Hij legt het voor aan 6 (Amber Heard), de productie-manager van Coke, die denkt dat het een groot potentieel heeft om hem rijk te maken. Maar Scats kamergenoot Sneaky Pete (Kellan Lutz) ziet kansen voor zichzelf en steelt het idee om er zelf mee naar de hoge bazen te gaan.


Rebel Without a Cause (1955)



Verenigde Staten
Drama / Romantiek
111 minuten



geregisseerd door Nicholas Ray
met James Dean, Natalie Wood en Sal Mineo
 
Jim Stark is de 'new kid in town'. Overal waar hij gewoond heeft heeft hij problemen veroorzaakt, wat dan ook de reden is dat zijn familie weer eens is verhuisd. Hij hoopt de liefde te vinden die hij niet van zijn familie krijgt. Een deel hiervan vindt hij in zijn relatie met Judy, maar Jim moet zich nog steeds bewijzen door middel van vechtpartijen en autoraces.


Lone Survivor (2013)






Verenigde Staten
Actie / Drama
121 minuten

geregisseerd door Peter Berg
met Mark Wahlberg, Taylor Kitsch en Eric Bana
 
De film is gebaseerd op de waargebeurde missie "Operation Red Wings", die op 28 juni 2005 werd uitgevoerd door Navy Seal Team 10. Het doel van het team is om Taliban-leider Ahmad Shah te doden. De missie komt echter al snel in het gedrang als het team nabij het Hindu Kush gebergte in een hinderlaag van de Taliban loopt. Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) moet alles op alles zetten om deze nachtmerrie te overleven.


Grudge Match (2013)






Verenigde Staten
Komedie
113 minuten

geregisseerd door Peter Segal
met Sylvester Stallone, Robert De Niro en Kim Basinger
 
Henry 'Razor' Sharp (Stallone) en Billy 'The Kid' McDonnen (De Niro) zijn oude boksrivalen van weleer. Nu laten ze hun pensioen even voor wat het is om nog één laatste wedstrijd te vechten, dertig jaar na hun laatste gevecht.


woensdag 26 maart 2014

Carrie (1976)






Verenigde Staten
Drama / Horror
98 minuten

geregisseerd door Brian De Palma
met Sissy Spacek, Piper Laurie en Amy Irving
 
Carrie White is een verlegen meisje dat niet snel vrienden maakt. Iedereen uit haar klas haat haar en pest haar altijd. Na een vernederend incident in de doucheruimte, straft de gymlerares al haar klasgenoten. Eén meisje vindt haar zielig en overtuigt haar vriend Tommy om met haar naar het schoolbal te gaan. Carrie is blij, maar mag niet van haar bezitterige moeder. Uiteindelijk gaat ze toch en wanneer het blijkt dat haar klasgenoten wraak willen nemen op het bal, ontwikkelt ze voor haar onbekende telekinetische krachten die ze tegen haar klasgenoten gebruikt.


Paranoia (2013)






Verenigde Staten / Frankrijk
Drama / Thriller
106 minuten

geregisseerd door Robert Luketic
met Liam Hemsworth, Harrison Ford en Gary Oldman
 
Adam Cassidy is een ambitieuze technoloog die het ver wil schoppen bij de telecomgigant Wyatt Corporation. Maar na een dure fout wordt hij gechanteerd door de meedogenloze CEO Nicholas Wyatt waardoor hij als spion bij de concurrent moet gaat werken, die gerund wordt door de oude leermeester van Wyatt, Jock Goddard. Adam boekt al snel succes en belandt in een wereld van boardrooms, privé-clubs en exotische auto's. Maar achter de schermen is hij niet meer dan een pion in het spel van Wyatt en Adam zal een manier moeten vinden om te ontsnappen aan zijn baas, die tot alles in staat is.




The Starving Games (2013)


 Verenigde Staten
Komedie
83 minuten

geregisseerd door Jason Friedberg en Aaron Seltzer
met Maiara Walsh, Christopher Matthew Cook en Brant Daugherty
In de meest deprimerende hoek van een post-apocalyptische toekomst offert Kantmiss Evershot (Maiara Walsh) zich op om in plaats van haar manipulatieve jongere zus deel te nemen aan de 75ste jaarlijkse ‘Starving games’. Daarbij moet ze haar vriend Dale (Brant Daugherty) verlaten en een team vormen met bakkerszoon Peter Malarkey (Cody Allen Christian) in een strijd voor haar leven. Echter, voor de winnaar van de ‘Starving games’ ligt er een coupon, een oude ham en een gedeeltelijk opgegeten augurk klaar.


Welcome To The Jungle (2013)


Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Komedie
93 minuten

geregisseerd door Rob Meltzer
met Jean-Claude Van Damme, Adam Brody en Rob Huebel
 
De film vertelt het verhaal van Chris (Adam Brody). Hij is op het werk een slappeling die niet durft op te staan tegen de kantoorpestkop Phil (Rob Huebel). Tijdens een zogenaamde wildernis seminar op een tropisch eiland loopt het mis en wordt coach Storm Rothschild (Van Damme) aangevallen door een poema. Het moment voor Chris om wel op te staan en zich te bewijzen.


Vikingdom (2013)






Maleisië / Verenigde Staten
Avontuur
110 minuten

geregisseerd door Yusry Abd Halim
met Dominic Purcell, Craig Fairbrass en Natassia Malthe
 
In het tijdperk van de Vikingen moet de krijger Eirick (Dominic Purcell) om zien te gaan met zijn gewelddadige verleden. Met behulp van zijn zwaard moet hij alles riskeren en het opnemen tegen een halfgod in een strijd om oneindige macht.


The Look Of Love (2013)






Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Komedie / Drama
101 minuten

geregisseerd door Michael Winterbottom
met Imogen Poots, Anna Friel en Steve Coogan
 
De film vertelt het verhaal over Paul Raymond (Steve Coogan), een legende uit de twintigste eeuw die bekend werd als de "King of Soho". Paul begint zijn carrière in de showbussiness met een naakte voorstelling. Na het publiceren van een reeks aan pikante tijdschrijften verhuist hij. Na een aantal goede investeringen is hij een grote onroerend goed eigenaar in Soho, en zeker iemand om rekening mee te houden.